Chris Belloni

Documentaires met maatschappelijke relevantie.

Spui25, Het oog van de maker

Afgelopen maandag was ik te gast bij Spui25, het academisch-cultureel centrum aan het Spui in Amsterdam. Samen met collega-documentairemaker Sarah Harkink was ik gevraagd voor Het oog van de maker. Ik heb mijn films toegelicht aan de hand van filmfragmenten van andere makers.

Ik heb fragmenten laten zien uit de films van de zusjes Ilse en Femke van Velzen. Vanwege hun autodidacte manier van werken en het gevaar dat zij niet uit de weggaan, zijn zij een inspiratie voor me.

Een ander fragment dat ik wilde laten zien – uit The Ambassador van de Deense provocateur Mads Brügger – was de organisatie helaas vergeten te vertonen. Het nagesprek met de zaal werd geleid door UvA-filmdocente Judith Tromp.

Chris Belloni

Leave a Reply